peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Kulinarika

Poceni kosilo: riž z rakci v omaki

Maja Poljšak, Maja, 03.03.2019 11:01:47

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem izvrstnem receptu?

Delite na:
Poceni kosilo: riž z rakci v omaki
Diomedia Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
· 320 g dolgozrnatega belega riža
· 250 g zamrznjenih repkov kozic
· 1 bela čebula
· 1 korenček
· 1 sladek rdeč feferonček
· 1 manjši svež paradižnik
· 2 žlici olja
· sol in poper
· 2 vejici peteršilja

Priprava:

1. Riž damo v cedilo, ga pod tekočo vodo dobro splaknemo in skuhamo v slani vodi. Čebulo, korenček, feferonček in olupljen paradižnik na drobno sesekljamo.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Čebuli dodamo repke kozic, premešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo korenček, feferonček in paradižnik, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Rakce po okusu solimo in popramo ter dodamo malo sesekljanega peteršilja.

3. Riž razdelimo na krožnike, nanj damo rakce z omako in jed okrasimo s peteršiljem.

Majin nasvet: Rakce kupimo zamrznjene, ker so cenejši od svežih, vendar so pripravljeni v omaki enako okusni. Svež feferonček lahko nadomestimo s pol žličke sladke paprike, svež paradižnik pa z olupljenim iz pločevinke in tako še prihranimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.