ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Poceni kosilo: riž z rakci v omaki

Maja Poljšak, Maja, 03.03.2019 11:01:47

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem izvrstnem receptu?

Delite na:
Poceni kosilo: riž z rakci v omaki
Diomedia Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
· 320 g dolgozrnatega belega riža
· 250 g zamrznjenih repkov kozic
· 1 bela čebula
· 1 korenček
· 1 sladek rdeč feferonček
· 1 manjši svež paradižnik
· 2 žlici olja
· sol in poper
· 2 vejici peteršilja

Priprava:

1. Riž damo v cedilo, ga pod tekočo vodo dobro splaknemo in skuhamo v slani vodi. Čebulo, korenček, feferonček in olupljen paradižnik na drobno sesekljamo.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Čebuli dodamo repke kozic, premešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo korenček, feferonček in paradižnik, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Rakce po okusu solimo in popramo ter dodamo malo sesekljanega peteršilja.

3. Riž razdelimo na krožnike, nanj damo rakce z omako in jed okrasimo s peteršiljem.

Majin nasvet: Rakce kupimo zamrznjene, ker so cenejši od svežih, vendar so pripravljeni v omaki enako okusni. Svež feferonček lahko nadomestimo s pol žličke sladke paprike, svež paradižnik pa z olupljenim iz pločevinke in tako še prihranimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.