malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Poceni kosilo: riž z rakci v omaki

Maja Poljšak, Maja, 03.03.2019 11:01:47

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem izvrstnem receptu?

Delite na:
Poceni kosilo: riž z rakci v omaki
Diomedia Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
· 320 g dolgozrnatega belega riža
· 250 g zamrznjenih repkov kozic
· 1 bela čebula
· 1 korenček
· 1 sladek rdeč feferonček
· 1 manjši svež paradižnik
· 2 žlici olja
· sol in poper
· 2 vejici peteršilja

Priprava:

1. Riž damo v cedilo, ga pod tekočo vodo dobro splaknemo in skuhamo v slani vodi. Čebulo, korenček, feferonček in olupljen paradižnik na drobno sesekljamo.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Čebuli dodamo repke kozic, premešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo korenček, feferonček in paradižnik, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Rakce po okusu solimo in popramo ter dodamo malo sesekljanega peteršilja.

3. Riž razdelimo na krožnike, nanj damo rakce z omako in jed okrasimo s peteršiljem.

Majin nasvet: Rakce kupimo zamrznjene, ker so cenejši od svežih, vendar so pripravljeni v omaki enako okusni. Svež feferonček lahko nadomestimo s pol žličke sladke paprike, svež paradižnik pa z olupljenim iz pločevinke in tako še prihranimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.