kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Za prste obliznit': mesno-zelenjavni zvitki po mehiško

M. S., Maja, 12.06.2018 11:01:36

Mnogi že hrepenimo po dopustu. Nekateri ga bodo užili že čez dober mesec, ko se konča šolsko leto in začnejo počitnice. A četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku.

Delite na:
Za prste obliznit': mesno-zelenjavni zvitki po mehiško
Revija Maja

Mesno-zelenjavni zvitki po mehiško

Sestavine za 2 osebi:
250 g mesa (npr. purana)
1 rdeča čebula
½ rdečega feferona
1 rdeča paprika
1 paradižnik
1 bio limeta
1 manjša ledenka
1 avokado
½ žličke mlete kumine
4 tortilje
150 g jogurta
sol, poper
olivno olje

Priprava:

1. Čebulo olupimo in četrtino sesekljamo, preostanek pa narežemo na rezine. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Papriki prav tako odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Paradižnik narežemo na koščke.

2. Limeti nastrgamo lupino. Razpolovimo in iz ene polovičke iztisnemo sok, drugo pa narežemo na rezine. Solato umijemo in nekaj čvrstih listov narežemo na trakove.

3. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove.

4. Za omako guakamole prerežemo avokado, odstranimo koščico in meso pretlačimo z vilicami. Vmešamo pol žlice limetinega soka in pol žličke nastrgane lupine.

5. Za paradižnikovo omako zmešamo koščke paradižnika in čebule, dodamo čilijevo omako (po želji) in pol žlice olivnega olja, sol in poper. Dobro premešamo.

6. V ponvi segrejemo pol žlice olja, na njem popražimo čebulo in papriko, solimo. Odstranimo iz ponve in v njej na žlički olja popečemo trakove mesa. Dodamo papriko, feferon in čebulo, dve žlici vode, kumino, žličko limetinega soka in nekaj minut kuhljamo. Solimo, popramo.

7. Segrejemo tortilje, jih razgrnemo na krožniku in namažemo z omako guakamole. Sledijo paradižnikova omaka, zelenjava in meso. Dodamo še nekaj jogurta in solatnih trakov, zvijemo v zvitek in postrežemo.

Preberite tudi: Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom! Kliknite TUKAJ!