Klemen Janežič - OBREZ!!! Odkrito.si

Znan Slovenec na urgenci s hudimi poškodbami

20180613-00867151 Svet24.si

Slovenija pred pogubo? Podjetniki izžvižgali ...

veliki pok Petisvet.si

Srhljiva napoved: čas se bo ustavil in zavrtel ...

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

anastasija ražnatović Svet24.si

Cecina hči nikoli bolj razgaljena: Kaj bo na to ...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Tu so nastali krvavi posnetki Helene Blagne

Za prste obliznit': mesno-zelenjavni zvitki po mehiško

M. S., Maja, 12.06.2018 11:01:36

Mnogi že hrepenimo po dopustu. Nekateri ga bodo užili že čez dober mesec, ko se konča šolsko leto in začnejo počitnice. A četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku.

Delite na:
Za prste obliznit': mesno-zelenjavni zvitki po mehiško
Revija Maja

Mesno-zelenjavni zvitki po mehiško

Sestavine za 2 osebi:
250 g mesa (npr. purana)
1 rdeča čebula
½ rdečega feferona
1 rdeča paprika
1 paradižnik
1 bio limeta
1 manjša ledenka
1 avokado
½ žličke mlete kumine
4 tortilje
150 g jogurta
sol, poper
olivno olje

Priprava:

1. Čebulo olupimo in četrtino sesekljamo, preostanek pa narežemo na rezine. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Papriki prav tako odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Paradižnik narežemo na koščke.

2. Limeti nastrgamo lupino. Razpolovimo in iz ene polovičke iztisnemo sok, drugo pa narežemo na rezine. Solato umijemo in nekaj čvrstih listov narežemo na trakove.

3. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove.

4. Za omako guakamole prerežemo avokado, odstranimo koščico in meso pretlačimo z vilicami. Vmešamo pol žlice limetinega soka in pol žličke nastrgane lupine.

5. Za paradižnikovo omako zmešamo koščke paradižnika in čebule, dodamo čilijevo omako (po želji) in pol žlice olivnega olja, sol in poper. Dobro premešamo.

6. V ponvi segrejemo pol žlice olja, na njem popražimo čebulo in papriko, solimo. Odstranimo iz ponve in v njej na žlički olja popečemo trakove mesa. Dodamo papriko, feferon in čebulo, dve žlici vode, kumino, žličko limetinega soka in nekaj minut kuhljamo. Solimo, popramo.

7. Segrejemo tortilje, jih razgrnemo na krožniku in namažemo z omako guakamole. Sledijo paradižnikova omaka, zelenjava in meso. Dodamo še nekaj jogurta in solatnih trakov, zvijemo v zvitek in postrežemo.

Preberite tudi: Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom! Kliknite TUKAJ!