Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Losos s šparglji, kot ga pripravijo v Kanadi

M. S., Maja, 14.06.2018 11:01:14

Četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku. Danes za vse ljubitelje kanadske kuhinje pripravljamo losos s šparglji. Naj se potovanje začne!

Delite na:
Losos s šparglji, kot ga pripravijo v Kanadi
Revija Maja

Pečen losos s šparglji

Sestavine za 4 osebe:
500 g lososovega fileja (v kosu)
sol, poper
4 žlice olja
1 vejica rožmarina
1 kos bio pomarančne ali limonine lupine
200 g špargljev

Za omako:
100 ml ribje jušne osnove
1 šalotka
2 žlici grobozrnate gorčice
2 žlici belega vinskega kisa
30 g posušenih brusnic

Priprava:

1. Ribji file splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na štiri kose. Solimo, popramo. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo vejico rožmarina in lupino citrusov in kose ribe na hitro popečemo z vseh strani.

2. Ribe odložimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, in jih damo na toplo v pečico, segreto na 80 stopinj.

3. Za omako zavremo jušno osnovo in pokuhamo olupljeno in sesekljano šalotko. Precedimo in juhi dodamo gorčico, kis in preostalo olje. Solimo, popramo, vmešamo brusnice.

4. Špargljem odrežemo oleseneli spodnji del, Kuhamo jih v slani vodi od 4 do 5 minut. Postrežemo jih z lososom in omako.

Preberite tudi: Kako zamenjamo živila, ki jih nimamo. Kliknite TUKAJ!