Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naj v vaši kuhinji zadiši po Aziji

M. S., Maja, 13.06.2018 11:01:10

Skuhajte jed iz katere od dežel, po kateri že dolgo hrepenite. Za vse ljubitelje azijske kuhinje danes pripravljamo svinjino v porovi omaki z rižem. Potovanje se lahko začne!

Delite na:
Naj v vaši kuhinji zadiši po Aziji
Revija Maja

Svinjina v porovi omaki z rižem

Sestavine za 4 osebe:
300 g riža basmati
2 čebuli
1 strok česna
2 rdeči papriki
2 pora
10 g bazilike
10 g drobnjaka
600 ml čiste goveje juhe
4 svinjski zrezki
4 žlice olja
1 žlička mlete rdeče paprike
150 g kisle smetane

Priprava:

1. Riž najprej splaknemo z mrzlo vodo, potem pa skuhamo v slani vodi.

2. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na rezine. Česen olupimo in sesekljamo. Papriki odstranimo semena in jo zrežemo na koščke. Por narežemo na 10 cm dolge kose in jih potem po dolgem razpolovimo. Drobnjak in baziliko sesekljamo.

3. Zrezke narežemo na trakove, solimo, popramo, potem pa jih spečemo na žlici olja.

4. Meso odstranimo iz ponve, v njej pa segrejemo tri žlice olja in popražimo čebulo, česen, papriko, por. Potresemo z mleto papriko, zalijemo z juho in kuhljamo od 4 do 6 minut. Znižamo temperaturo, vmešamo kislo smetano in dodamo meso. Kuhljamo nekaj minut, vmešamo polovico zelišč, solimo, popramo.

5. Na krožnike naložimo riž, nanj pa svinjino v kremni omaki. Potresemo s preostalimi zelišči.

Preberite tudi: Burak se vrača v Slovenijo. Kliknite TUKAJ!