gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Piščanec namesto Martinove gosi

Revija Maja, 09.11.2018 11:01:16

Vse je v znamenju martinovega, praznika vina. V soboto ali nedeljo bomo pekli gos ali račko, jo pospremili z mlinci in rdečim zeljem, odlični hrani pa v dobri družbi nazdravili z žlahtno kapljico.Tisti, ki jim prej omenjena perutnina ni ljuba ali pa niso vešči njene priprave, bodo za praznično pojedino pripravili piščanca. Da pa bo na krožniku v drugačni podobi, naj vam pomaga naš recept.

Delite na:
Piščanec namesto Martinove gosi
Piščančji zvitki s slanino Revija Maja

Piščančji zvitki s slanino

Sestavine za 4 osebe:
4 piščančje prsi (po 140 g)
12 rezin kmečke slanine
4 žličke grobozrnate gorčice
1 kg buče hokaido
2 žlici orehovih jedrc
1 žlica masla
sol, poper
1 muškatni orešček
1 pomaranča
2 žlici olja
3 vejice timijana

Ideje za martinovo: okusite lepote vinorodnih pokrajin. 

Priprava:

1. Za vsak kos piščančjih prsi razgrnemo rezino slanine. Meso namažemo z gorčico in položimo na slanino. Zavijemo in učvrstimo z zobotrebcem.

2. Pekač namažemo z maslom. Bučo narežemo in olupimo, odstranimo semena in meso narežemo z lupilnikom za zelenjavo na tanke rezine. Skupaj z grobo sesekljanimi orehi stresemo v pekač. Solimo, popramo, potresemo z nastrganim muškatnim oreščkom. Stisnemo tudi sok iz pomaranče in vmešamo med bučo.

3. Polo papirja za peko namažemo z maslom in položimo v pekač, na buče. Pečemo 10 minut na 175 stopinjah.

4. Medtem kose mesa popečemo v ponvi, na vročem olju (2-3 minute na vsaki strani).

5. Pekač vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko in na posteljico iz buč položimo kose mesa. Mednje položimo timijan in pekač vstavimo v pečico. Pečemo 15 minut, solimo, popramo in takoj postrežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.