Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Pisani velikonočni piškotki

revija Maja, 09.04.2017 09:00:00

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

Delite na:
Pisani velikonočni piškotki

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine:

Priprava:

  1. V multipraktiku kremasto stepemo maslo, sladkor, vaniljin sladkor Dolcela in sol. Dodamo jajce ter stepamo do gladkega. Vmešamo še moko in v intervalih mešamo, da se testo začne nabirati v kepo.
  2. Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v plastično folijo in damo za približno dve uri v hladilnik.
  3. Testo zvaljamo na približno 5 mm debelo, nato pa z modeli izrežemo piškotke. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo na 180 stopinjah od 8 do 10 minut (da se piškoti strdijo in postanejo zlato zapečeni).
  4. Po želji okrasimo z maso iz sladkorja in beljaka, ki smo ji dodali poljubne barve, odlične za krasitev pa so tudi hrustljave kroglice Dolcela.