alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

kraljica zabava 5 Svet24.si

Kraljica premierju dovolila, da telovadi znotraj ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

Pikantna lečna juha za prste obliznit'

M. Kr., Ženska, 13.05.2019 11:01:07

Čeprav je že pomlad in bodo dnevi že toplejši, nam bo teknilo nekaj na žlico.

Delite na:
Pikantna lečna juha za prste obliznit'
Pikantna lečna juha Dreamstime

Pikantna lečna juha

Sestavine za 4 osebe:
1 piščančje prsi s kostmi,
sol,
nekaj poprovih zrn,
200 g korenčka,
1 rdeča paprika,
1 šop mlade čebule,
1 feferon,


1 čebula,
2 stroka česna, 30 g masla,
2 žlički praška za kari,
150 g rdeče leče,
100 g sojinih kalčkov,
sojina omaka in
limonin sok.

Priprava:
Piščančje prsi oplaknemo in položimo v višjo kozico. Dodamo malo soli in poper, prilijemo liter vode in zavremo. Na zmerni vročini kuhamo 1 uro. Korenček, papriko in mlado čebulo očistimo in operemo. Korenček narežemo na kolesca, papriko na koščke, mlado čebulo pa na obročke. Feferon operemo, razpolovimo in odstranimo semena. Polovici znova operemo in tanko narežemo. Juho precedimo. Kuhanim piščančjim prsim odstranimo kožo, meso odluščimo od kosti in narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Maslo ali margarino segrejemo, dodamo čebulo, česen in korenček ter prepražimo. Prilijemo kurjo juho, potresemo s praškom za kari in kuhamo 10 minut. Dodamo papriko, lečo, mlado čebulo in feferon ter kuhamo še 10 minut. Sojine kalčke oplaknemo, grobo nasekljamo in skupaj s piščančjim mesom dodamo v juho. Pogrejemo in juho dodatno pikantno začinimo s sojino omako, soljo, praškom za kari in limoninim sokom.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.