Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Pikantna lečna juha za prste obliznit'

M. Kr., Ženska, 13.05.2019 11:01:07

Čeprav je že pomlad in bodo dnevi že toplejši, nam bo teknilo nekaj na žlico.

Delite na:
Pikantna lečna juha za prste obliznit'
Pikantna lečna juha Dreamstime

Pikantna lečna juha

Sestavine za 4 osebe:
1 piščančje prsi s kostmi,
sol,
nekaj poprovih zrn,
200 g korenčka,
1 rdeča paprika,
1 šop mlade čebule,
1 feferon,
1 čebula,
2 stroka česna, 30 g masla,
2 žlički praška za kari,
150 g rdeče leče,
100 g sojinih kalčkov,
sojina omaka in
limonin sok.

Priprava:
Piščančje prsi oplaknemo in položimo v višjo kozico. Dodamo malo soli in poper, prilijemo liter vode in zavremo. Na zmerni vročini kuhamo 1 uro. Korenček, papriko in mlado čebulo očistimo in operemo. Korenček narežemo na kolesca, papriko na koščke, mlado čebulo pa na obročke. Feferon operemo, razpolovimo in odstranimo semena. Polovici znova operemo in tanko narežemo. Juho precedimo. Kuhanim piščančjim prsim odstranimo kožo, meso odluščimo od kosti in narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Maslo ali margarino segrejemo, dodamo čebulo, česen in korenček ter prepražimo. Prilijemo kurjo juho, potresemo s praškom za kari in kuhamo 10 minut. Dodamo papriko, lečo, mlado čebulo in feferon ter kuhamo še 10 minut. Sojine kalčke oplaknemo, grobo nasekljamo in skupaj s piščančjim mesom dodamo v juho. Pogrejemo in juho dodatno pikantno začinimo s sojino omako, soljo, praškom za kari in limoninim sokom.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.