serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Kulinarika

Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju

Maja Poljšak, Maja, 02.11.2018 11:01:53

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite hrenovke po našem receptu?

Delite na:
Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju
Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 perutninske hrenovke
  • 650 g moknatega krompirja
  • 1 kg korenja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 40 g masla
  • 1 žlica škroba za zgoščevanje
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • sol in poper
  • 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Krompir in korenje olupimo, narežemo na manjše kocke, stresemo v posodo, prilijemo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo tako dolgo, da se zmehča.
  2. Krompir in korenje zmečkamo, pireju primešamo maslo in škrob, začinimo ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter primešamo dve žlici peteršilja. Hrenovke skuhamo. Nazadnje pire razdelimo na krožnike, na vsakega damo hrenovko in potresemo s preostalim peteršiljem.