Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Peka brez moke: sočna slaščica z bananami

M. O. Ž, Majin božič, 13.01.2019 16:01:33

Za vas smo izbrali recept Anje Donnermeyer iz knjige Peka brez moke, v katerem zagotovo ni glutena, je pa veliko vsega dobrega.

Delite na:
Peka brez moke: sočna slaščica z bananami
Bananin kolač z nutelo Peka brez moke

Bananin kolač z nutello

Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 40 minut

Sestavine za okrogel pekač za torto:
3 jajca
100 g sladkorja
100 g masla
2 banani
150 g nutelle (ali čokoladnega namaza z lešniki)
200 g mletih lešnikov
50 g jedilnega škroba
1 pecilni prašek
sladkor v prahu za posip

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake, sladkor in maslo zmešamo v kremno zmes. Banani zmečkamo in jih z nutello vmešamo v zmes. Dodamo lešnike, jedilni škrob in pecilni prašek ter vse dobro premešamo.

2. Vmešamo sneg. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pečemo 40 minut. Pustimo, da se kolač ohladi, in ga nato posipamo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 12. 2018.