Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Pečenjak s korenčkom, bučko, koromačem in paradižnikom

Zvonka Labernik, Ženska, 25.10.2017 15:00:00

Za krepko in zdravo večerjo specimo pečenjak z zelenjavo, jajci in sirom.

Delite na:
Pečenjak s korenčkom, bučko, koromačem in paradižnikom

Priprava te jedi je preprosta, pa tudi časa nam ne bo vzela preveč, zato bo kot nalašč za večerjo. Za pripravo lahko uporabimo tudi druge vrste zelenjave.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 drobno sesekljana šalotka,
  • 2 strta stroka česna,
  • 3 nastrgani korenčki,
  • 2 majhni nastrgani bučki,
  • 1 drobno narezan manjši gomolj koromača,
  • 2 sesekljana paradižnika,
  • 6 jajc,
  • 150 g nastrganega sira,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 1 žlica sesekljanih listkov koromača,
  • 3 sesekljani listki bazilike,
  • maščoba za namastitev ponve.

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo nepregorno ponev ali okrogel pekač.
  2. Na maslu popečemo šalotko in česen. Dodamo korenček, bučke, koromač in paradižnik ter zelenjavo pražimo 5 minut. Preložimo jo v skledo in ohladimo.
  3. Posebej razžvrkljamo jajca, primešamo sir ter solimo in popramo. Jajčno zmes zlijemo na ohlajeno zelenjavo. Dodamo sesekljane listke koromača in bazilike ter dobro premešamo.
  4. Zmes naložimo v pripravljen pekač, poravnamo jo z žlico in v segreti pečici pečemo 15 minut.
  5. Ko je pečenjak gotov, še vročega razrežemo na kose in takoj ponudimo.