erika znidarsic 1 Dobra karma

'Pri denarju ni čustev,' trdi voditeljica, ki je ...

Tanja Ribič z mamo Jožico Svet24.si

Tanja je trepetala za mamo, ki je zbolela za ...

marjan sarec pl6 Reporter.si

Šarec si je premislil: novo prehodno vlado bi bil...

Mihael Karner Svet24.si

V Ameriki iskan zločinec, v Ljubljani ugleden ...

aleš-hojs Necenzurirano

Janševo reševanje vojaka Hojsa

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

nika-zorjan, draga-korona Njena.si

Nika Zorjan postala seksi blondinka, oboževalci ...

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja, 30.06.2019 11:01:27

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Delite na:
Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!
Pečene skuše z mladim grahom Revija Maja

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.