veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

robert golob pl2 Reporter.si

Golob: »Ljudje ne nasedajo več lažem SDS!«

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Rad kolesari, teče in plava .. Odkrito.si

VIDEO: David Urankar - TO je zanj ključno!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja, 30.06.2019 11:01:27

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Delite na:
Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!
Pečene skuše z mladim grahom Revija Maja

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.