Hrvaški pevec Gibonni Dobra karma

Zdaj je jasno, zakaj ima hrvaški zvezdnik ...

Zvezdana Mlakar Svet24.si

Skrbinčeva se je izpovedala Mlakarjevi: Na kraj ...

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

hitri testi koronavirus testiranje pl2 Svet24.si

Janša je svaril, opravili so rekordno število ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

spogledovanje Odkrito.si

Finka je s tem šokirala!

sara rutar zimska Njena.si

Sara Rutar uresničuje nove cilje

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja, 30.06.2019 11:01:27

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Delite na:
Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!
Pečene skuše z mladim grahom Revija Maja

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.