par Dobra karma

Skrivnost taoistov za povečanje spolne energije -...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 1. aprila

Video Reporter.si

Domoljubna pesem z besedilom premierja Janše ...

UKC Maribor Svet24.si

V UKC Maribor ponovni vnos virusa v "belo ...

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja, 30.06.2019 11:01:27

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Delite na:
Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!
Pečene skuše z mladim grahom Revija Maja

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.