gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja, 30.06.2019 11:01:27

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Delite na:
Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!
Pečene skuše z mladim grahom Revija Maja

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.