Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Pečene polnjene breskve

M. S., Maja, 20.09.2018 16:01:11

Breskve so sadje, ki ga želimo vključiti v številne sladice. Med slednjimi je tudi cesarski praženec, pa zloženke in tortice. Odlično se ujamejo z mandlji in zato jih z njimi polnimo in zapečemo v pečici.

Delite na:
Pečene polnjene breskve
Pečene polnjene breskve Revija Maja

Pečene polnjene breskve

40 min
310 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
4 breskve
nastrgana lupina ½ pomaranče
50 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
50 g mletih mandljev
1 žlica mandljev v lističih
2 žlici mandljevega likerja

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!  

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in s prerezano stranjo navzgor polovičke zložimo v pekač.

2. Maslu dodamo pomarančno lupino in stepamo s sladkorjem v kremasto zmes. Dodamo jajce in mlete mandlje. Zmes z žlico naložimo v polovičke breskev, potresemo z mandlji in polijemo s likerjem.

3. Pečemo od 20 do 25 minut, da se breskve zmehčajo in nadev zapeče. Postrežemo hladno ali toplo s kepico sladoleda.