Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Za prste obliznit': pečena jabolka z orehi

M. O. Ž., Maja, 24.11.2018 16:01:15

Pečena jabolka so resda posladek iz starih dobrih časov, a še vedno teknejo. V novi preobleki, v štirih različnih receptih, so odlična popestritev turobnih večerov. Hitro bodo pečena, iz pečice pa jih boste lahko postavili takoj na mizo, če jih boste pripravili v glinenem pekaču. Danes pečemo jabolka z orehi.

Delite na:
Za prste obliznit': pečena jabolka z orehi
Pečeno jabolko z orehi Revija Maja

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
4 jabolka
40 g orehovih jedrc
4 otroški piškoti
1 žlica rozin
4 žlice jabolčnega soka
1 ščepec cimeta

Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.

Priprava:
1.     Jabolka odrežemo pri vrhu in previdno izrežemo peške. Odprtino z nožem malce razširimo, da bo prostor za nadev.
2.     Sesekljamo orehe in jim dodamo nadrobljene piškote, rozine, jabolčni sok in cimet.
3.     Z nadevom napolnimo jabolka. Postavimo jih na pekač in pečemo 25 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj. Postrežemo z vaniljevo omako s pomarančo.

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 1. 2018.