IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Pečen riž za ljubitelje kitajskih jedi!

V. S., Maja, 09.02.2019 16:01:36

Kako pripraviti slasten pečen riž?

Delite na:
Pečen riž za ljubitelje kitajskih jedi!
Pečen riž Profimedia

Pečen riž

30 minut + mariniranje 

Sestavine za 4 osebe:
200 g dolgozrnatega riža
100 g piščančjih prsi (ali rakcev ali tofuja)
2 žlici olja
2 žlici graha (zamrznjenega)
1 čebula (manjša)
1 korenček
1 zelena paprika
1 por (manjši)
1 bučka
1 jajce
sojina omaka

Priprava:
V slani vodi skuhajte riž po navodilu na embalaži. Nato ga odcedite in ohladite.

Meso (oz. rakce ali tofu - lahko tudi vse troje) narežite na kocke, prelijte s sojino omako in pustite počivati najmanj 30 minut, da se okusi prepojijo.

Medtem stepite jajce. V manjši ponvici specite palačinko in jo nato narežite na trakove. Vso zelenjavo očistite in po potrebi olupite. Korenje narežite na tanke paličice, por na tanke obročke, čebulo na drobno sesekljajte, bučko narežite na polovične rezine, papriko pa na trakove. Zelenjavo narežite čim bolj na drobno. Do uporabe jo hranite vsako v svoji posodici.

V večji ponvi ali voku močno segrejte olje in na njem z vseh strani popecite meso (oz. rakce, tofu). Dodajte čebulo, jo malce podušite in nato dodajte papriko in korenje. Prepražite, dodajte por, ga umešajte in prepražite, nato dodajte še bučko in grah. Zelenjavo dodajajte postopoma od najtrše do najmehkejše, tako da je temperatura praženja stalno visoka.

Na koncu dodajte riž in trakove palačinke, začinite s sojino omako in med mešanjem vse skupaj pregrejte.

Majin nasvet: Namesto z rižem lahko recept pripravite tudi z rezanci. Vrste zelenjave lahko poljubno spreminjate in tako pričarate vsakič malce drugačen okus. Priprava jedi je odličen način, kako pospravimo iz hladilnika presežke zelenjave.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.