Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Pečemo klasiko po novem: Pica s pršutom in čebulo

M. S., revija Maja, 17.03.2018 13:00:12

Pica, ki bo sprožila prijetno eksplozijo brbončic na vašem jeziku.

Delite na:
Pečemo klasiko po novem: Pica s pršutom in čebulo
Klasika po novem: Pica s pršutom in čebulo Revija Maja

Pica s pršutom in čebulo

Sestavine za 2 osebi:

270 g listnatega testa (že pripravljenega)

200 g smetane

2 majhni rdeči čebuli

1 šopek rukole

100 g pršuta

2 žlici mleka

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Rukolo očistimo in osušimo.

2. Testo razgrnemo, prerežemo na pol, zložimo skupaj in položimo v pekač. Smetano zmešamo z mlekom, s tem namažemo testo in ga obložimo s čebulo.

3. Pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah.

4. Pico vzamemo iz pečice, potresemo z rukolo in obložimo s pršutom. Takoj postrežemo.

Preberite tudi: Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom. Kliknite TUKAJ!