mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Okusi jeseni: jabolčna juha s karijem

M. S., Maja, 10.10.2018 16:01:53

Privoščimo si vse, kar nam jeseni ponuja narava, ter uživajmo v bogastvu slanih in sladkih jedi – od jabolčne juhe do hruškove pite.

Delite na:
Okusi jeseni: jabolčna juha s karijem
Juha z jabolki in karijem Revija Maja

Jabolčna juha s karijem

70 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
1 šopek jušne zelenjave
2 žlici olja
1,5 žlice karija v prahu
1 žlička kurkume v prahu
1 žlica moke
2 žlici paradižnikove mezge
1 l čiste zelenjavne juhe
sol, poper
1 lovorov list
4 vejice timijana
1 vejica rožmarina
500 g kislih jabolk
1 žlica limoninega soka
150 g kisle smetane

Preberite tudi: Jabolka v najslajši podobi. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Na vroče olju popražimo čebulo in malce kasneje dodamo vso zelenjavo. V pokriti posodi dušimo 8 minut.

2. Zmešamo žličko karija, kurkumo in moko ter mešanico potresemo po zelenjavi. Dodamo mezgo in med mešanjem pražimo minuto. Zalijemo z vročo juho, solimo, popramo. Zavremo.

3. Lovor, timijan in rožmarin prevežemo s kuhinjsko vrvico, dodamo juhi, posodo pokrijemo in kuhljamo 20 minut.

4. Eno jabolko razpolovimo in polovičko prihranimo. Preostala jabolka olupimo, odstranimo pečke in narežemo na kose. Dodamo juhi in kuhamo 10–15 minut. Odstranimo šopek zelišč.

5. Juho ukašimo, solimo, popramo. Prihranjeno polovičko jabolka naribamo ali na drobno zrežemo in zmešamo z limoninim sokom.

6. Juho napolnimo v krožnike in v vsako odmerimo žlico kisle smetane, nekaj naribanih jabolk in potresemo s karijem v prahu.