Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oktobrski piškoti za sladkosnede

M. S., Maja, 17.10.2018 16:01:34

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

Delite na:
Oktobrski piškoti za sladkosnede
Piškoti Revija Maja

Majin nasvet

Piškoti, ki jim v originalu pravijo »cookies«, so stalnica v ameriških gospodinjstvih. Njihova priprava je zelo preprosta, le sestavine se lahko razlikujejo. Predvsem je pomembno, da jih v pekač položite dovolj narazen, ker se pri peki razlezejo. Odlični so sveže pečeni, še boljši pa dva dni kasneje.

Z rozinami in kavo

40 minut

Sestavine za 25 piškotov:
75 g orehovih jedrc
100 g rozin
75 g čokoladnih kapljic
175 g zmehčanega masla
1 jajce
125 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
225 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 ml ohlajene kave

Preberite tudi: Jabolčni žele s kutinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z rozinami in čokoladnimi kapljicami.

2. Maslo kremasto stepemo, dodamo jajce. Posebej zmešamo sladkor, sol, moko in pecilni prašek. Kavo vlijemo k maslu in potem vse dodamo suhim sestavinam. Nazadnje vmešamo rozine in čokolado.

3. Iz testa z dvema žlicama odmerimo za oreh velike kupčke in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.