Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Ohrovtova enolončnica s fižolom

M. O. Ž., Zarja, 17.01.2019 11:01:35

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite ohrovtovo enolončnico s fižolom po našem receptu?

Delite na:
Ohrovtova enolončnica s fižolom
Ohrovtova enolončnica Revija Zarja

Ohrovtova enolončnica s fižolom

Za 4 osebi

Priprava: 30 minut

Sestavine: 2 veliki konzervi paradižnika v koščkih, 2 stroka česna, 150 g glavnatega ohrovta, 150 g listnatega ohrovta, 400 g konzerviranega belega fižola, 4 rezine kruha z izrazito skorjo (npr. ciabatte), 2 žlici olivnega olja, 4 jajca.

Priprava: Koščke paradižnikov stresemo v lonec in dodamo poldrugo konzervo vrele vode ter olupljen in sesekljan strok česna. Segrevamo do vrenja in potem dodamo očiščen in na trakove zrezan glavnati ohrovt. Po petih minutah dodamo še na trakove zrezan listnati ohrovt in splaknjen fižol. Kuhamo še 5 minut. Medtem rezine kruha namažemo z oljem in popečemo z obeh strani. Nazadnje podrgnemo še z razpolovljenim strokom česna. Jajca ubijemo v lonec vrele vode in jih poširamo dve minuti, da beljak zakrkne. Medtem juho naložimo v skodelice ter v vsako dodamo rezino kruha in jajce. Pokapljamo z olivnim oljem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 2, 8. 1. 2019.