To je odličen recept za borovničev sladoled!
Bogata bera borovnic je zaznamovala letošnje poletje in zagotovo ste jih kakšen lonček tudi zamrznili ali iz njih skuhali marmelado, morda kompot. Shranjene modre kroglice so kot naročene za pripravo številnih sladic, ki vam v ustih prikličejo poletje še dolgo v jesen.
Borovničev sladoled
30 minut + 5 ur v zamrzovalniku
Sestavine za 6-8 lučk:
400 g borovnic
95 g sladkorja
4 rumenjaki
200 ml mleka
150 ml sladke smetane
140 g sladkornega sirupa
Preberite tudi:
Za okras:
100 g bele ali črne čokolade
Priprava:
1. Borovnice zavremo s 50 ml sladkorja za tri minute. Precedimo.
2. V skledi stepemo rumenjake in preostali sladkor. V ponvici zavremo mleko, smetano in sladkorni sirup. Vmešamo jajčno zmes in dodamo še borovničev sirup. Še enkrat precedimo in počakamo, da se zmes ohladi.
3. Zmes prelijemo v modelčke za lučke in zamrznemo vsaj za pet ur.
4. Čokolado stopimo nad parno kopeljo, in ko se shladi, z njo okrasimo lučke, ki smo jih vzeli iz modelov. Postavimo še za krajši čas v zamrzovalnik.