olivia in anna Svet24.si

Spregovorila mama hčera, ki ju je utopil ...

kraljica-elizabeta-ii Svet24.si

FOTO: Biden prekršil kraljevi protokol; izdal je,...

duhovnik zupnik pf Reporter.si

Skrivnosti duhovniških premestitev: nezakonski ...

mesečinka, pelagia-noctiluca Svet24.si

V Istri na kopalce preži nevarna meduza

stanovanja-notranjost-2__5c825baa7a948 Necenzurirano

Pahorjevemu kandidatu dišijo Anderličeva ...

hiša, krsta, coffin-house Odkrito.si

FOTO: Edini na svetu, ki živijo v KRSTI!

darja-gajšek Njena.si

Darja Gajšek se vrača na male ekrane

Odprta Kuhna je nazaj - tokrat zares

ŠVM, 25.05.2021 08:30:00

V prebujeni vrvež mestnega središča se ta petek, 28. maja, končno in tokrat čisto zares vrača Odprta kuhna.

Delite na:
Odprta Kuhna je nazaj - tokrat zares
Odprta kuhna odprtakuhna.si

Po prevetritvi odloka o uživanju hrane v bližini prevzemnega mesta se bodo obiskovalci priljubljene kulinarične tržnice pri več kot štiridesetih obedovalnicah končno lahko naužili dobrot od blizu in daleč ter jih pojedli sedeč za mizami, so sporočili organizatorji enega največjih kulinaričnih dogodkov pri nas.

odprta-kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna

Pogačarjev trg bo tako znova prežemalo znamenito petkovo vzdušje, ki ga lahko pričara le Odprta kuhna in ki ga je družabno življenje v mestu tako zelo pogrešalo. Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v Ljubljani potekala vsak sončni petek med 10. in 22. uro.

odprta-kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna

“Načrte nam je v začetku pomladi prekrižalo poslabšanje epidemiološke situacije, nazadnje pa je otvoritev zadržal odlok, ki bi obiskovalcem onemogočal obedovanje v bližini točke prevzema hrane in pijače. Organizacija devete sezone Odprte kuhne je bila tako polna presenečenj, pretresov in še večjega števila telefonskih pogovorov, kot je običajno. A veseli smo, da je bil poziv nas in naših partnerjev slišan in da so odlok v preteklih dneh posodobili, nekoliko omilili pogoje in s tem prižgali zeleno luč za Odprto kuhno, s tem pa tudi za sorodne projekte po vsej Sloveniji,” se vrnitve na Pogačarjev trg veseli Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

alma lior.jpg
Lior in Alma Kochavy
Odprta kuhna

“Če kdaj obisk Odprte kuhne res šteje, potem je to letos,” je dodala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne, ter ponovno izpostavila velikanski pomen podpore gostincem, ki so zadnja leta ogromno vlagali v razvoj in prepoznavnost slovenske kulinarike. “V preteklih letih nam je skupaj uspelo zgraditi močno skupnost, ki je v tem težkem letu resnično držala skupaj. V mislih imam naše srčne ponudnike, naše obiskovalce, ki svojo podporo izražajo na družbenih omrežjih, odlično sodelovanje z Mestno občino Ljubljana in javnima podjetjema Ljubljanska parkirišča in tržnice ter VOKA Snaga in vse člane naše širše organizacijske ekipe. Skupaj nam je uspelo ohraniti upanje in zdaj gremo lahko končno pogumno naprej v za našo kulinariko izjemno pomembno leto, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021,” je izpostavila Alma Kochavy.

Za otvoritev devete sezone je organizacijska ekipa Odprte kuhne poskrbela za kopico resnično slastnih novosti in posebno presenečenje.

OK-20190329-LJ-117.jpg
Odprta kuhna
Promocijski material

Kot otvoritveni gost bo v petek, 28. maja, svoje jedi predstavil mladi slovenski chef Jakob Pintar, vzhajajoča zvezda slovenske kulinarike in nosilec naslova Mladi talent 2020 po izboru priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau, njegova ljubljanska restavracija TaBar pa je uvrščena na seznam najbolj svežih in inovativnih svetovnih restavracij 50BestDiscovery.

OK-20180817-LJ-096.jpg
Odprta kuhna
Promocijski material

V začetku sezone se bodo na Pogačarjevem trgu predstavili tudi novi ponudniki Bistro Grad Štanjel, Gostilna in vino Bužinel, le Potica, Meat Business, Pišek Bar, Stories by Lea, Taco Polako, The AMAZE in Toro.

Vse informacije o ponudnikih, o ukrepih za varovanje okolja in seveda o veljavnih zaščitnih ukrepih so podrobneje na voljo na spletni straniwww.odprtakuhna.si.

Organizatorji so zagotovili, da se bo kasneje ponudnikom pridružila še kakšna nova obedovalnica, kakšen povratnik, pa tudi kakšen prestižen gost.

odprta kuhna 2.JPG
odprta kuhna
Odprta kuhna

Seveda bodo tu klasike Odprte kuhne, kot so jetrca, rebrca, šmorn, odojek, različni eksotični rezanci in zvitki, pa štruklji in pohane piške, falafli, hot dogi, stejki, domače testenine, čevapčiči, pinse, paelja, školjke in druge morske dobrote ter havajske poke sklede, povečala pa se bosta tudi veganska ponudba in izbor slaščic.

Odprta kuhna
Odprta kuhna se vrača 21. maja!
Odprta kuhna

Najljubše jedi bodo obiskovalci lahko spajali z vrhunskimi vini, koktajli iz slovenskih džinov, raznovrstnim pivom in pestro ponudbo brezalkoholnih napitkov.

Jedi in pijačo bodo na Odprti kuhni tudi letos stregli izključno v povratni embalaži in biorazgradljivih materialih, saj ostajajo zavezani konceptu trajnostne naravnanosti in želijo k okolju prijaznemu ravnanju (tudi na druge dni v tednu) spodbuditi čim več obiskovalcev.