kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Za prste obliznit': ocvrto jajce v plaščku iz klobase

Marjana Ogorevc Žgalin, 24.04.2019 11:01:34

V Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu, ki deluje v okviru Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, so za nas pripravili vrhunski recept za slastno jed iz jajc in klobas.

Delite na:
Za prste obliznit': ocvrto jajce v plaščku iz klobase
Jajce v plaščku iz klobase Šimen Zupančič

Ocvrto jajce v plaščku iz klobase

Sestavine: 12 srednje velikih jajc, 500 g klobas (samo nadev, brez olupka), 40 g gorčice, sol, poper, svež timijan, svež hren, 1 manjši šopek drobnjaka.

Za paniranje: Ostra moka, jajca, malce mleka, krušne drobtine.

Priprava: Deset jajc damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 1 minuto 45 sekund. Ohladimo jih v ledeni vodi in olupimo. Meso oziroma nadev klobas začinimo z gorčico, soljo, poprom, svežim timijanom in 3 žlicami vode. Dobro premešamo in oblikujemo 10 manjših polpet. Za 10 minut jih postavimo v hladilnik. Mesne polpete še dodatno sploščimo in ovijemo okoli olupljenih jajc. Paniramo jih v ostri moki, jajcih, ki jim dodamo malo mleka in krušnih drobtinah. Jajca ocvremo v segretem olju (190 stopinj, 2 minuti) in nato dokončamo v segreti pečici, na rešetki (190 stopinj, 10 minut). Postrežemo, dokler so še topla.

Recept je avtorsko delo Blaža Šviglja, šefa kuhinje v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu.

Objavljeno v reviji Zarja št. 16, 16. 4. 2019.