IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Ocvrti piščanec z medenim maslom - obožuje ga tudi John Legend!

M. O. Ž., Maja, 06.02.2019 11:01:58

Pevec John Legend nima težav s sestavo jedilnika, saj ga njegova žena, model Chrissy Teigen, vsak dan navdihuje in navdušuje s svojimi gurmanskimi mojstrovinami. Lepa Chrissy je namreč odlična kuharica in avtorica dveh kuharskih knjig. Kadar želi svojega moža posebej razveseliti, mu pripravi njegovo najljubšo jed – ocvrtega piščanca z medenim maslom.

Delite na:
Ocvrti piščanec z medenim maslom - obožuje ga tudi John Legend!
John Legend obožuje ocvrtega piščanca. Profimedia

Ocvrti piščanec z medenim maslom Johna Legenda

Za 8–10 oseb

Priprava: 120 minut + čas za mariniranje

Sestavine: 2,3 kg piščančjih perutničk in krač, 6 žlic zeliščne soli, 2 ½ žlice česna v prahu, 2 žlici kajenskega popra, olje za cvrtje.

Za panado: 510 g moke, 2 žlici zeliščne soli, 1 žlica kajenskega popra.

Za začinjeno maslo: 110 g masla, 4 žlice pikantne omake, 2 žlici medu, ¾ žličke soli.

k Ocvrt piščanec.jpg
Ocvrt piščanec
Revija Zarja

Priprava: V lonec zlijemo 2,5 litra hladne vode, dodamo zeliščno sol, česen v prahu, kajenski poper in piščanca, lonec pokrijemo in shranimo v hladilniku za vsaj 4 ure ali najbolje za 24 ur. Naslednji dan v skledi zmešamo vse sestavine za panado in v njej temeljito povaljamo odcejene kose piščanca. Odložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. V ponvi segrejemo olje za cvrtje in po obrokih ocvremo kose mesa. Odlagamo jih na papirnate kuhinjske brisače. Za preliv segrejemo maslo ter mu dodamo pekočo omako, med in sol. Dobro premešamo in s tem prelijemo pečene kose piščanca.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.