plesalki Dobra karma

Tudi če vam je danes 'poginila krava', ne ...

kamela, kamelji mladič Svet24.si

V ljubljanskem živalskem vrtu so dobili mladiče

žabjak, romsko naselje Reporter.si

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje ...

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo

V. S., Maja, 10.01.2019 11:01:10

Že veste, kaj boste danes kuhali?

Delite na:
Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo
Njoki s špinačo in panceto Revija Maja

Njoki s špinačo in panceto

do 30 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g njokov
1 strok česna
oljčno olje
100 ml smetane
muškatni orešček
130 g pancete (ali pršuta ali slanine)
100 g špinače
naribana lupinica 1/2 limone
25 g naribanega parmezana
25 g pinjol (po želji)
sol, poper

Priprava:
Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.

Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.

Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.

V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.