Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo

V. S., Maja, 10.01.2019 11:01:10

Že veste, kaj boste danes kuhali?

Delite na:
Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo
Njoki s špinačo in panceto Revija Maja

Njoki s špinačo in panceto

do 30 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g njokov
1 strok česna
oljčno olje
100 ml smetane
muškatni orešček
130 g pancete (ali pršuta ali slanine)
100 g špinače
naribana lupinica 1/2 limone
25 g naribanega parmezana
25 g pinjol (po želji)
sol, poper

Priprava:
Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.

Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.

Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.

V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.