Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Nikoli več ne boste "pohali" na star način

kl, 16.11.2020 15:15:42

Skoraj ni človeka, ki ima rad meso, pa ne mara ocvrtega piščanca. Vendar ima ta zaradi cvrtja v veliko več kalorij kot pečeni. Kako naredii bolj zdravega 'pohanca'? Poglejte!

Delite na:
Nikoli več ne boste "pohali" na star način
Panirani piščanec iz pečice splet

Zahvaljujoč tema dvema receptoma bodo piščančja prsa videti kot ocvrta, čeprav boste za pripravo porabili zelo malo ali celo nič olja.

Recept št. 1

Sestavine

  • 400 g piščančjih prsi
  • 3 dl mleka
  • 100 g drobtin
  • 3 posušeni paradižniki
  • 2 žlici kaper
  • 1 strok česna
  • 2 koromača
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 2 pomaranči
  • sol
  • oljčno ulje

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj

2. Prsi narežite na filete in prelijte z mlekom ter pustite namakati 30 minut.

3. Na drobno sesekljajte posušene paradižnike, kapre in česen in jih vmešajte v drobtine. Dodajte tudi peteršilj.

4. Namastite pekač. Filete povaljajte v zmesi in jih razporedite po pekaču.

5. Tako panirane filete pokapajte z malo oljčnega olja in pecite  20 minut

ocvrt-piščanec, pečica
Panirani piščanec iz pečice
splet

Recept št. 2

Sestavine:

400 g piščančjega ali puranjega mesa

200 g koruznih kosmičev (corn flakes)

2 dl mleka

1 žlička sladke paprike v prahu

česen v prahu

suhi rožmarin

sol

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj,

2. Meso narežite na večje kose in jih 15 minut namakajte v mleku

3. V tem času koruzne kosmiče dajte v plastično vrečko in jih s kozarcem zdrobite v drobtine.

4. Kosmičem dodajte sol, sladko papriko, česen in rožmarin ter vse skupaj premešajte.

5. Meso povaljajte v zmesi in jih razporedite po namaščenem pekaču.

6. Pekač postavite v pečico in pecite 25 minut.

Dober tek!