favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Nekaj sladkega za pod zob v vročih dneh - poletni tiramisu

K. K., 14.07.2018 13:00:08

Sladko razvajanje brez pečenja.

Delite na:
Nekaj sladkega za pod zob v vročih dneh - poletni tiramisu
Revija Zarja

Za 8 porcij

Priprava:25 minut

Hlajenje: nekaj ur ali čez noč

Sestavine:

2 jajci (rumenjak in beljak ločimo) * 50 g sladkorja v prahu * 250 g sirčka maskarpone * 150 ml sladke smetane * 125 ml vermuta * 175 g biskvitnih piškotov * 400 g olupljenih ter na kockice narezanih breskev in nektarin * 50 g hrustljavih mandljevih piškotov.

Priprava:

V skledi mešamo rumenjaka in polovico sladkorja, da dobimo svetlo, gosto kremo (od 3 do 4 minute z električnim mešalnikom). V drugi skledi razmešamo maskarpone, dodamo smetano in premešamo. Dodamo rumenjakovo zmes in vse skupaj mešamo, da dobimo gladko, enotno kremo. Iz beljakov stepemo sneg, nato dodamo preostali sladkor v prahu in stepamo, da je sneg čvrst in sijoč. Tretjino sladkega snega zamešamo v kremo. Dodamo preostali sneg in na rahlo premešamo. Pripravimo večjo stekleno skledo ali posamične kozarce oziroma desertne skodelice. V globok krožnik nalijemo vermut. Vanj pomočimo po nekaj piškotov hkrati, da se navlažijo, ne pa napijejo. (Če nalagamo piškote v kozarce, jih pred namakanjem razlomimo na koščke.) Z navlaženimi piškoti obložimo dno sklede (kozarca). Na piškote naložimo plast sesekljanih breskev in marelic (polovico pripravljene mešanice). Na sadno plast naložimo kremo (polovico), na vrh pa potresemo zdrobljene mandljeve piškote (polovico). Ponovimo zaporedje plasti, na vrhu naj bo krema, mandljeve piškote pa prihranimo. Pokrito sladico postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan jo posujemo s preostalimi nadrobljenimi mandljevimi piškoti, okrasimo s kockicami sadja in postrežemo.

Preberite tudi: Osvežujoče in hladno: jogurtova kupa z marelicami. Kliknite TUKAJ!