mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Nekaj novega! To so slastni piščančji zvitki

M. S-, Maja, 18.08.2018 11:01:09

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Delite na:
Nekaj novega! To so slastni piščančji zvitki
Piščančji zvitki Revija Maja

Piščančji zvitki

Sestavine za 4 osebe:
5 rezin slanine
1 žlička olja
350 g piščančjih prsi
sol, poper
4 veliki listi ledenke
2 večja paradižnika
4 tortilje (premer 24 cm)
200 g skutnega namaza s papriko
4 rezine sira

Preberite tudi: Osvežite se z rabarbarinim ledenim čajem. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Rezine slanine narežemo na trakove, dolge 4 cm. Popražimo jih v ponvi brez maščobe. Odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.

V ponev vlijemo olje in spečemo meso. Solimo, popramo. Ko se malce ohladi, ga narežemo na trakove.

Solato umijemo in osušimo. Paradižnika narežemo na rezine in potem na trakove. Tudi sir narežemo na trakove.

Tortilje namažemo z namazom, obložimo s solato, sirom, mesom in paradižnikom. Zvijemo v zvitke in vsakega narežemo na 4 do 5 cm dolge grižljaje. Na vsakega z zobotrebcem nabodemo še rezino slanine.