kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Najejte se malin, ki so zdaj najboljše!

Tina Lucu, 17.08.2020 13:00:24

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Najejte se malin, ki so zdaj najboljše!
maline profimedia dremstime

Maline so sedaj na višku in tudi najbolj dobre. Zelo zdrav sadež, ki pa ga morda premalo cenimo, bi se na naših jedilnikih moral znajti večkrat. Odkar imamo zamrzovalnike in skrinje, to ne bi smel biti veliko problem.

Danes pa vam ponujamo recept za hrustljavo malinovo pito, kot idejo za krasen posladek.

Sestavine za 12 kosov:

Za dno:

150 g moke

50 g mletih mandljev

1 ščepec soli

40 g sladkorja

1 žlica vaniljevega sladkorja

100 g hladnega masla

1 jajce

30 g jedilnega škroba

60 g sladkorja

400 ml mleka

2 rumenjaka

2 žlici limoninega soka

2 žlici malinovega žganja

250 g malin

Priprava:

1 Moko, mandlje, sol, sladkor, vaniljev sladkor, koščke masla in jajce na hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za pite (premera 26 cm). Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večjo velikost od modela in ga obložite z njim. Testo nato prekrijte s papirjem za peko, ga obtežite s suhimi stročnicami in pecite približno 35 minut, da se obarva lepo zlato rjavo. Počakajte, da se ohladi, nato ga vzemite iz modla in pustite, da se ohladi na kuhinjski rešetki.

3 Za pripravo kreme jedilni škrob in sladkor gladko zmešajte s 3 do 4 žlicami mleka. Preostalo mleko zavrite, v vrelo mleko zamešajte jedilni škrob in pustite, da krema lahno vre približno 2 do 3 minute oziroma da se lepo zgosti. Posodo odstavite s kuhalne plošče in kremi primešajte rumenjaka, limonin sok in malinovo žganje. Kremo porazdelite po pečenem dnu pite in jo za približno 1 uro postavite v hladilnik. Maline oplaknite, jih otrite do suhega in nato porazdelite po piti. Po želji potresite še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 uro in 35 minut + hlajenje 90 minut.

Na kos: približno 230 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Še več idej in recpetov pa najdete v zadnji številki revije ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★