Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naj zadiši po morju: orada z zeliščnim maslom

A. K., Maja, 16.06.2019 11:01:59

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Delite na:
Naj zadiši po morju: orada z zeliščnim maslom
Orada z zeliščnim maslom Revija Maja

Kakovostna riba, kakršna je na primer orada ali losos, je odlična že brez množice dodatkov, s katerimi radi izboljšujemo meso, ne smeta pa manjkati najkakovostnejše olivno olje in rožmarin.

Orada z zeliščnim maslom

30 minut

Sestavine za 4 osebe:

75 g mandljevih lističev
125 g zeliščnega masla
1 limona
4 orade (po 350 g)
peteršilj
olivno olje

Priprava:

Mandljeve lističe popražimo v ponvi brez maščobe. 60 g zeliščnega masla narežemo na rezine. Limono umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na rezine. Ribe splaknemo z vodo in prav tako osušimo. Z ostrim nožem na vsaki strani nekajkrat zarežemo vzdolž ribe. Očiščeno ribo napolnimo z mandljevimi lističi, limoninimi in maslenimi rezinami. Položimo jo na rešetko ali naoljeno alufolijo in pečemo od 12 do 15 minut na vročem žaru. Proti koncu peke ribe pokapljamo s preostankom razpuščenega masla. Okrasimo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.