renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 21. maja

start Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdaj je najboljši čas za ...

moški, kredit, denar, kovanci, evri, depresija Svet24.si

Po tej starosti Slovenci ne bomo dobili več ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

DOROTEJA3 Njena.si

Doroteja ponorela, posledice katastrofalne!

princ harry, meghan markle, poroka Njena.si

Tako sta se Meghan in Harry poklonila princesi ...

Kulinarika

Naj vas pite s paradižnikom popeljejo v Toskano!

M. S., Maja, 14.05.2018 16:01:58

Vroče pite s paradižnikom in mocarelo nas bodo v hipu popeljale v temperamentno Italijo, natančneje v Toskano, ki slovi po dobri hrani in odličnih vinih.

Delite na:
Naj vas pite s paradižnikom popeljejo v Toskano!
Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:

300 g moke
180 g masla
1 žlička soli
500 g češnjevega paradižnika
4 žlice paste iz začimbne mešanice Toskana Kotányi
250 g mocarele
1 rumenjak

Priprava:

1. Moko presejemo v skledo. Dodamo zmehčano maslo, pet žlic vode in zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure postavimo v hladilnik.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnik umijemo in razpolovimo.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini in z modelom izrežemo štiri kroge (premer 15 cm). Vsak testeni krog namažemo z žlico paste iz začimbne mešanice Toskana.

4. Mocarelo narežemo na rezine in položimo na testo. Nazadnje dodamo še paradižnike.

5. Tortice položimo na pomaščen pekač, testo na robovih namažemo z rumenjakom in pečemo v pečici od 15 do 20 minut.

Začimbna mešanica Toskana

Toskana je okusna mešanica začimb, pripravljena iz na soncu sušenih paradižnikov, zelišč, česna in soli. Odlično se poda k italijanskim jedem, kot so bruskete (popečeni kruhki s česnom in olivnim oljem), omakam za testenine in solatam. Suho mešanico lahko naravnost iz vrečke potresemo po jedeh ali pa si pripravimo pasto - zmešamo žlico začimbne mešanice Toskana, žlico olivnega olja in dve žlici mlačne vode.

Preberite tudi: Brez mesa: pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom. Kliknite TUKAJ!