Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Naj vam tekne!

ks, 31.07.2019 09:00:00

V poletnih kulinaričnih oddajah, ki so nastale v regionalnem programu TV Koper, so zajadrali na krilih mediteranske oziroma sredozemske kuhinje. Na sporedu TV SLO 1 bodo vsako soboto od 27. julija pred Dnevnikom. Svežina domačih sestavin, začinjena z znanjem in izkušnjami kuharskih mojstrov in zanimivimi gosti, je recept za izvirno, preprosto, a hkrati prikupno in očarljivo primorsko kuhinjo.

Delite na:
Naj vam tekne!
NAJ VAM TEKNE RTV SLO/Alan Radin

Serija šestih oddaj o kulinariki Naj vam tekne!, kjer se bosta voditeljici Karin Sabadin in Erter Pust prepuščali poletnemu kulinaričnemu razvajanju na prepihu navdiha, spoštovanja tradicije in naravnih danosti, bo na sporedu vsako soboto ob 18.10 na prvem programu TV Slovenija.

Ob pomoči slovenskih kuharskih mojstrov bosta Karin Sabadin in Erter Pust izmenjaje kuhali in preizkušali, kako so v sodobni kulinariki uporabne užitne divje rastline, školjke, soška postrv in morske ribe. Predstavili bosta pripravo tako imenovane »finger food« hrane ali hrane za en grižljaj ter številne ideje, kako pripraviti in postreči hrano za piknike, poletna srečanja in razvajanja, ki si jih lahko privoščimo v toplih mesecih.

NAJ VAM TEKNE 2 ODDAJAMatjaž Šinigoj Erter Pust.JPG
NAJ VAM TEKNE
RTV SLO/Alan Radin

Z voditeljicama bodo v oddajah kuhali priznani kuharski mojstri: Matej Tomažič iz Majerije, David Bais iz Tegole v Padni, Matjaž Šinigoj iz hotela Perla v Novi Gorici, Filip Matjaž iz restavracije COB Portorož, Jernej Podpečan iz restavracije Kamin Belveder hoteli in Slavica Smrdel iz hotela Union.

NAJ VAM TEKNE 6 ODDAJA 1.jpg
NAJ VAM TEKNE
RTV SLO/Alan Radin

Da bodo oddaje še zanimivejše, bosta voditeljici v oddajah klepetali z različnimi gosti, kot so Dario Cortese, poznavalec užitnih divjih rastlin, Ksenija Benedetti, strokovnjakinja za poslovno komuniciranje in bonton, Alen Šraj, sommelier tretje stopnje, Andreja Radin iz ribarnice na Markovcu, Mitja Petrič, školjkar iz Mytilusa, in Diana Avdič, cvetličarska mojstrica in članica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije.

NAJ VAM TEKNE 5 ODDAJA SPLOŠNA.jpg
NAJ VAM TEKNE
RTV SLO/Alan Radin

Karin Sabadin nas že vrsto let prebuja v priljubljeni jutranji oddaji Dobro jutro, ki se je v zadnjih sezonah »razpotegnila« v (Dober) dan.

NAJ VAM TEKNE 5 ODDAJA KArin sabadin Jernej Podpečan.jpg
NAJ VAM TEKNE
RTV SLO/Alan Radin

Erter Pustje voditeljica koprskega dela oddaje Dobro jutro – Dober dan, kjer kot urednica primorskih vsebin deluje zadnjih pet let. 


Kulinarična poletna oddaja Naj vam tekne! bo na sporedu šest sobot od 27. julija ob 18.10 na TV SLO 1. Oddaja je nastala v produkciji regionalnega programa TV Koper.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 29, 18. 7. 2019