900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nagradna igra! Najokusnejša abeceda

Oglasno sporočilo, 10.09.2018 07:05:47

Sodelujte v naši nagradni akciji, v kateri bomo z vašo pomočjo, drage bralke in bralci, odkrivali in spoznavali jedi z ajvarjem.

Delite na:
Nagradna igra! Najokusnejša abeceda
Namaz Bakina Tajna

Vaša naloga je, da nam pošljete recept(e) za jed(i), pri kateri(h) se vam zdi ajvar nepogrešljiva sestavina. Jedi bomo nanizali v najokusnejšo abecedo - z imeni receptov od A do Ž. Čevapčiči z ajvarjem, ki nam tako teknejo, se kar sami ponujajo, da jih uvrstimo pod črko Č, a seveda iščemo nove ideje in predloge. Zato berite naprej!

Za recept pod vsako črko naše ajvarjeve abecede smo pripravili po en darilni paket Bakine tajne, ki jih bomo razdelili ob koncu akcije. Najboljše oziroma najbolj izvirne tri recepte bomo posebej nagradili! V revijah Maja, Zarja, Bodi zdrava in Jej zdravo, pa tudi na profilih teh revij na Facebooku, bomo izbrane recepte tudi objavili.

Vaše recepte z ajvarjem pričakujemo na našem naslovu: Media 24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje - s pripisom Najokusnejša abeceda - do torka, 2. oktobra. Lahko jih pa seveda pošljete tudi po e-pošti, na naslov: okusnaabeceda@media24.si ali zapišete v komentarje k akciji na naših profilih na Facebooku.

Nekaj predlogov za jedi iz ajvarja:

Namaz z ajvarjem na obloženem kruhku

Zvitki z ajvarjem v nadevu

Svinjski kotleti z nadevom iz ajvarja in mladega sira

Ajvar od A do Ž

Ajvar, popolnoma naravna specialiteta bogatega okusa, iz najkvalitetnejše rdeče pečene paprike, kakršnega polnijo v kozarčke blagovne znamke Bakina tajna, za Slovence ni neznanka. Brez njega ne mine noben piknik, najpogosteje pa ga uporabljamo kot namaz ali prilogo, pa tudi v solatah, aromatičnih omakah in kot odličen dodatek različnim jedem.

Originalni ajvar pripravljamo samo iz štirih sestavin: pečene rdeče paprike, sončničnega olja, soli in malo kisa.

Skrivnost okusa, ki se mu ne moremo upreti, je v sočni, zreli papriki in dolgem procesu priprave pri nizki temperaturi, ki ohrani hranljive sestavine in poudari najboljše naravne arome.

Paprika za ajvar mora biti popolnoma zrela, polna okusa, hrustljava, mesnata in z ne preveč vode. Pravi poznavalci pravijo, da je najboljša paprika za ajvar stara balkanska sorta Kurtovska kapija.

Ajvar, ki je pripravljen na ta način, se odlično prilagaja trendom sodobne prehrane, ker ne vsebuje glutena in nima dodanih sladil, primeren pa je tudi za vegane.

ajvar izdelek.jpg
Bakina Tajna
Bakina Tajna

Skrivnost Bakine tajne

Bakina tajna je priznana blagovna znamka sadnih in zelenjavnih shrankov. Ajvarje, sladke džeme, sokove in sadne namaze pripravljajo v duhu tradicionalne kuhinje naših babic, na naraven in domač način, saj želijo ohraniti najboljše iz plodov narave.

Sadje in zelenjavo obirajo ročno, skrivnost priprave pa je v počasnem kuhanju pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranijo hranljive lastnosti plodov.

V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, rezultat tega pa so slastni, okusni in zdravi shranki. Polnijo jih v prepoznavne kozarčke, ki prinašajo na mize duh kulinarične tradicije naših babic.

Delikatese Bakine tajne poznajo vsi gastronomski avanturisti in gurmani, ki uživajo v kakovosti balkanske kuhinje.

Pravila nagradne igre so objavljena TUKAJ!