phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Nadevani krompirjevi cmoki

M. Kr., Ženska, 19.05.2019 16:01:52

Za vas smo pripravili odličen recept za nadevane krompirjeve cmoke. Poleg se poda kakšna zelenjavna priloga, na primer zdušen ohrovt ali kislo zelje.

Delite na:
Nadevani krompirjevi cmoki
Krompirjevi cmoki Dreamstime

Sestavine za 4 osebe:
500 g moknatega krompirja,
250 g moke,
1 jajce,
2 žlici mleka,
sol,


1 čebula,
½ šopka peteršilja,
20 g masla,
100 g kuhane šunke,
200 g surove pečenice,
1 žlička majarona in
poper.

Krompir operemo in v malo vode skuhamo do mehkega (okoli 20 minut). Kuhan krompir odcedimo, olupimo in stisnemo skozi stiskalnico. Dodamo moko, jajce, mleko in sol, sestavine temeljito zmešamo in ugnetemo v gladko testo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo in temeljito otresemo. Listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo maslo, dodamo čebulo in pražimo 3 minute. Šunko narežemo na kockice. Iz pečenice iztisnemo nadev. Šunko, opraženo čebulo, nadev iz pečenice, peteršilj in majaron temeljito zmešamo v skledi. Po okusu dosolimo in popopramo. Z navlaženimi rokami oblikujemo iz krompirjeve mase 8 cmokov in v sredino vsakega vtisnemo po žličko nadeva. Zavremo veliko vode, jo posolimo in položimo vanjo cmoke. Vročino zelo znižamo in cmoke kuhljamo okoli 20 minut. Kuhane odcedimo in takoj ponudimo. Poleg se poda kakšna zelenjavna priloga, na primer zdušen ohrovt ali kislo zelje.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.