serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Kulinarika

To je slastna in nasitna bučna juha!

M.O.Ž., Maja, 08.11.2018 11:01:30

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite okusno bučno juho po našem receptu?

Delite na:
To je slastna in nasitna bučna juha!
Bučna juha Revija Maja

Nasitna bučna juha

Sestavine za 8 do 10 porcij:
1 buča hokaido (približno 1 kg)
2 srednje velika krompirja
1 korenček
1 rezina gomoljne zelene
2 čebuli
1 manjši por
1 strok česna
1 majhen rdeč čili
1 žlica nastrganega ingverja
4 žlice olja
400 ml čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
600 ml čiste kokošje juhe (lahko iz kocke)
2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
2 žlički karija v prahu
250 ml sladke smetane
sol in poper
60 g praženih bučnih semen
50 ml bučnega olja

Preberite tudi: Jabolčni piškoti za sladkosnede.

Priprava:

1. Bučo razrežemo, olupimo, z žlico odstranimo semena in mehko tkivo ter jo narežemo na koščke. Vso zelenjavo olupimo oziroma očistimo, korenček in zeleno naribamo, čebulo, česen in čili sesekljamo, por in krompir narežemo na koščke.

2. V posodi na olju popražimo čebulo, dodamo česen, korenček, zeleno, čili, ingver in por. Pražimo in mešamo, da se vse malo zmehča, vendar čebula in por ne smeta porumeneti, nato dodamo bučo in krompir ter pražimo še nekaj minut.

3. Dodamo paradižnikov koncentrat, premešamo, prilijemo zelenjavno in kokošjo juho, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 30 minut. Ko sta buča in krompir mehka, juho s paličnim mešalnikom ukašimo, primešamo sladko smetano in kari, po okusu dosolimo in popramo.

4. Juho znova zavremo, nato jo nalijemo na krožnike, pokapljamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni.

Objavljeno v reviji Maja št. 22, 26. 10. 2018.