32_7_100 Odkrito.si

Partner Tanje Žagar o odporu in nujni spremembi

luka pahor Svet24.si

Pahorjev Luka je postal glasbeni menedžer

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

bankomat1 Svet24.si

FOTO: Eksplozijo v Ljubljani naj bi povzročil ...

katarina bar Svet24.si

Med tekmovalci eksplodiralo: žaljivke, kričanje ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

noemi Njena.si

Takšne Noemi vam produkcija ni pokazala!

Kulinarika

Naj zadiši po slastni enolončnici!

M. S., Maja, 12.10.2018 11:01:27

Jesen na naše mize prikliče izdatnejše jedi, ki nas ogrejejo in okrepčajo. Poletne solatke in hladne juhe so se z jedilnikov poslovile za vsaj pol leta, saj nam zdaj dišijo enolončnice, pečeno meso, testenine s krepkimi omakami.

Delite na:
Naj zadiši po slastni enolončnici!
Fižol z mesom Precon

Fižol z mesom

Sestavine za 6 oseb:
1 čebula
2 stroka česna
2 vejici origana
1 rdeč feferon
1 konzerva (425 g) rdečega fižola
1 konzerva (425 g) koruze
2 žlici olivnega olja
1 kg mletega govejega mesa
2 žlički kajenskega popra
2 žlički mlete kumine
3 žlice paradižnikove mezge
800 g pelatov
250 ml goveje juhe
1 pest črnih oliv
sol

Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo.

3. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo.

4. Črne olive narežemo in jih skupaj s kislo smetano nazadnje dodamo v lonec.