Hrvaški pevec Gibonni Dobra karma

Zdaj je jasno, zakaj ima hrvaški zvezdnik ...

Zvezdana Mlakar Svet24.si

Skrbinčeva se je izpovedala Mlakarjevi: Na kraj ...

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

hitri testi koronavirus testiranje pl2 Svet24.si

Janša je svaril, opravili so rekordno število ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

jelena-karleuša Odkrito.si

Karleušeni oboževalci v transu

Tof Odkrito.si

Tone Fornezzi - Tof: "Dokazal sem, da nisem cepec"...

Naj bodo ribe večkrat na vašem krožniku!

A. K., Maja, 28.06.2019 16:01:45

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec. Danes smo za vas pripravili recept za slastno jed iz lososa. Izvolite recept.

Delite na:
Naj bodo ribe večkrat na vašem krožniku!
Morski losos Revija Maja

Morski losos z brokolijem

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 gomolja koromača 
1 pomaranča 
50 g masla 
sol, poper 
4 fileji morskega lososa (vsak po 150 g) 
4 srednje veliki krompirji 
1 majhna bučka 

Priprava:
Brokoli narežemo na koščke. Pomarančo umijemo z vročo vodo, jo obrišemo do suhega in naribamo lupino. Sok iztisnemo.

V ponvi segrejemo 25 g masla, na njem popečemo brokoli, solimo in popramo. Dodamo pomarančni sok in lupino ter vse skupaj še 7 minut dušimo na srednjem ognju.

Medtem ribje fileje osušimo, solimo in popramo. Krompir olupimo in narežemo na srednje debele rezine. Prav tako storimo z bučko. Z rezinami krompirja in bučk obložimo vrhnjo stran ribjih filejev.

V ponvi segrejemo 25 g masla in nanj položimo obložene fileje. Dobro jih popečemo. Solimo, popramo.

Ribo postrežemo s pomarančno omako in zelenjavno prilogo.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.