zaupanje 3 Dobra karma

Mikročipi, kode in pečati so nas zasužnjili - ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Naj bodo ribe večkrat na vašem krožniku!

A. K., Maja, 28.06.2019 16:01:45

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec. Danes smo za vas pripravili recept za slastno jed iz lososa. Izvolite recept.

Delite na:
Naj bodo ribe večkrat na vašem krožniku!
Morski losos Revija Maja

Morski losos z brokolijem

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 gomolja koromača 
1 pomaranča 
50 g masla 
sol, poper 
4 fileji morskega lososa (vsak po 150 g) 
4 srednje veliki krompirji 
1 majhna bučka 

Priprava:
Brokoli narežemo na koščke. Pomarančo umijemo z vročo vodo, jo obrišemo do suhega in naribamo lupino. Sok iztisnemo.

V ponvi segrejemo 25 g masla, na njem popečemo brokoli, solimo in popramo. Dodamo pomarančni sok in lupino ter vse skupaj še 7 minut dušimo na srednjem ognju.

Medtem ribje fileje osušimo, solimo in popramo. Krompir olupimo in narežemo na srednje debele rezine. Prav tako storimo z bučko. Z rezinami krompirja in bučk obložimo vrhnjo stran ribjih filejev.

V ponvi segrejemo 25 g masla in nanj položimo obložene fileje. Dobro jih popečemo. Solimo, popramo.

Ribo postrežemo s pomarančno omako in zelenjavno prilogo.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.