Najboljši recept za jagodno pito!
Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Ker prihaja njihov čas, je spodnji recept obarvan rdeče.
Mini jagodne pite
20 min
Sestavine za 4 osebe:
200 g orehovih jedrc
2 žlici masla
1 žlica javorjevega sirupa
1 žlica rjavega sladkorja
140 g jagod
2 žlici pomarančnega likerja (grand marnier)
120 g sladke smetane
4 jagode za okras
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z maščobo namažemo štiri nizke okrogle pekače za pite (premer 10 cm).
2. Orehova jedrca, maslo, sirup in rjavi sladkor stresemo v mešalnik in sesekljamo. Maso odmerimo v pekače in obložimo dno.
3. Pečemo v pečici od 13 do 15 minut. Počakamo, da se ohladi, potem pa testeno dno vzamemo iz pekačev.
4. Jagode očistimo in narežemo na kocke. Prelijemo jih z likerjem in naložimo na orehovo podlago. Smetano stepemo in odmerimo na jagode.
5. Jagode, ki smo jih prihranili, narežemo na rezine in z njimi okrasimo pite.