Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Mesni grižljaji v testeni srajčki za božanski prigrizek

M. O. Ž., Zarja, 13.01.2019 11:01:05

To je prigrizek, ki bo teknil tudi najbolj zahtevnim gostom.

Delite na:
Mesni grižljaji v testeni srajčki za božanski prigrizek
Grižljaji v srajčki Revija Zarja

Mesni grižljaji v testeni srajčki

Za 16 klobasic

Priprava: 20 minut

Pečenje: 25 minut

Sestavine: 400 g pečenic, 50 g kuhanih maronov, 1 žlica sesekljanega svežega žajblja, 320 g listnatega testa, 2 žlici polnozrnate gorčice, 1 jajce.

Priprava: Z nožem prerežemo pečenice, da odstranimo kožo in v skledo stisnemo meso. Dodamo še sesekljane marone in žajbelj. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Na sredino vsakega kosa testa odmerimo črto gorčice. Mesni nadev oblikujemo v klobaso, enake dolžine, kot je testo, in jo položimo na sredino testa. Konce testa premažemo z razžvrkljanim jajcem in zvijemo v zvitek. Vsak kos testa narežemo na osem grižljajev. Položimo jih na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečico, ogreti na 190 stopinj, 20–25 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 1, 31. 12. 2018.