mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ingverjevi piškoti za slastno darilo!

M. O. Ž., Maja, 18.12.2018 16:01:03

Vrednost darila se ne meri v denarju, ne v velikosti, temveč v času in trudu, ki ste ga namenili pri njegovem izboru. Zato so najdragocenejša tista darila, ki jih ustvarimo sami, z ljubeznijo. So najbolj izvirna, pisana na kožo obdarovancu ali obdarovanki in nikoli ne obležijo na polici. Hrana je zagotovo med njimi. Če je poleg tega presenečenje sladko in lično zavito, ne moremo zgrešiti.

Delite na:
Ingverjevi piškoti za slastno darilo!
Mešanica za ingverjeve piškote Revija Maja

Mešanica za ingverjeve piškote

Sestavine za 20 piškotov:
200 g mehkega masla
90 g trsnega sladkorja
1 žlica medu
30 g mandljev
30 g lešnikov
75 g čokolade
300 g moke
1 žlička sode bikarbone
1 žlička vaniljinega sladkorja
1 1/2 žličke mletega ingverja

Priprava:
1. Maslo, sladkor in med dobro premešajte. Mandlje, lešnike in čokolado nasekljajte ter dodajte masleni mešanici.
2. V skledi zmešajte moko, sodo, vaniljin sladkor in ingver. Združite z maso iz oreščkov in zgnetite v testo.
3. Oblikujte od 4 do 5 cm debele krogle, pokrijte jih s prozorno folijo za živila in pustite na hladnem čez noč.
4. Pečico segrejte na 175 °C. Krogle narežite na 1 cm široke rezine, položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter pecite od 10 do 12 minut.

Nasvet

Sestavine za piškote po plasteh stresite v večji steklen kozarec in podarite z receptom, ki ga nalepite na kozarec ali obesite na vrvico.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.