Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Kot pri babici: specite slasten medeni kolač!

M. O. Ž., Maja, 09.12.2018 11:01:05

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.

Delite na:
Kot pri babici: specite slasten medeni kolač!
Medeni kolač Langnese

Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj, odlično spremljavo dobrotam z medom.

Medeni kolač

Sestavine za 8 do 10 kosov:
200 g masla
150 g medu
3 jajca
250 g moke
½ zavoja pecilnega praška
2 žlici začimb za medenjake
100 ml mleka
250 g temne čokolade
1 do 2 žlici belih čokoladnih ostružkov

Priprava:
1. Maslo kremasto stepamo, dodamo med in še 2 do 3 minute stepamo. Počasi dodamo jajca. Moko zmešamo s pecilnim praškom in začimbami ter presejemo nad maso. Zalijemo z mlekom in zgnetemo v gladko testo.
2. Testo zvrnemo v pravokoten pekač (dolžine 22 cm) in pečemo od 50 do 60 minut na 180 stopinjah.
3. Hladen kolač prelijemo s temno čokoladno glazuro in potresemo z belimi čokoladnimi ostružki.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.