ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Medaljoni z janežem za božansko kosilo!

M. O. Ž., Zarja, 21.05.2019 11:01:59

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite okusno jed po našem receptu?

Delite na:
Medaljoni z janežem za božansko kosilo!
Medaljoni Revija Zarja

Medaljoni z janežem

Za 4 osebe

Priprava: 45 min

Sestavine: 12 svinjskih medaljonov, 1 strok česna, 1 žlička janeževih semen, 1 žlica olivnega olja, ½ limone.

Za solato: 1 rdeče jabolko, 2 žlički jabolčnega kisa, ½ glavice rdečega zelja, 2 korena, 4 žlice grškega jogurta, ½ limone, 2 žlički dijonske gorčice, sol, poper.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Medaljone položimo med dve plasti prozorne folije. Potolčemo jih na 1 cm debeline. Za marinado v možnarju stremo janeževa semena s česnom, oljem in limonino lupino, dodamo črni poper. S tem namažemo medaljone z obeh strani in jih mariniramo 10 minut. Jabolku odstranimo peške in ga narežemo na koščke. Stresemo jih v skodelico in prelijemo s kisom, da ne porjavijo. Dodamo jogurt, limonin sok in gorčico ter dobro premešamo. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Zelje na tanko zrežemo. Oboje dodamo jabolkom in dobro premešamo. Meso popečemo v ponvi ali na žaru. Potem meso s posodo vred postavimo v pečico. Pečemo še 6–8 minut. Medaljone postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.