Za vse ljubitelje kave: marcipanovo presenečenje
Črna, močna, dišeča, opojna - vse te pridevnike pripisujemo kavi, ki nas zjutraj predrami, čez dan pa požene kri po žilah. Pijemo jo z mlekom ali s smetano, morda celo brez dodatkov, kaj več kot dodan ščepec cimeta ali čokolade v prahu pa se nam zdi že razkošje.
Marcipanovo presenečenje
Sestavine za 2 skodelici (po 200 ml):
2 žlički sesekljanih mandljev
50 g marcipana
200 ml + 50 ml mleka
cimet
200 ml sveže kuhane kave
1 žlica sladkorja
Priprava:
1. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe. Marcipan najprej za nekaj časa položimo v zamrzovalnik, potem pa ga na drobno naribamo.
2. Segrejemo 200 ml mleka in mu med mešanjem dodamo marcipan in cimet. Nalijemo v dve skodelici.
3. Prilijemo še kavo in sladkamo.
4. Spenimo 50 ml mleka in ga razdelimo med skodelici. Potresemo z mandlji in s cimetom.