Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Frenk Petisvet.si

Včeraj izgubljal bitko z življenjem, danes pa ...

julen, vodnjak, reševanje, totalan Svet24.si

FOTO: Vse manj upanja za malega Julena, na voljo ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

Justina Bieberja in Hailey Baldwin Najstnica.si

Znan je datum poroke Justina Bieberja

kmetija3 Njena.si

Denis Toplak zapustil Slovenijo

Kulinarika

Mandljeva potica

revija Maja, 13.04.2017 09:00:00

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

Delite na:
Mandljeva potica

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine za testo:

  • 500 g posebne bele moke Žito
  • 1 vrečka suhega kvasa Dolcela
  • 60 g masla
  • 40 g sladkorja
  • 10 g soli
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka

Vse suhe sestavine zmešamo in vtremo vanje maslo (kot pri receptu za polžke). Dodamo jajce in mleko in gnetemo deset minut, nato naj testo uro in pol počiva v posodi, ki smo jo prekrili s krpo. Medtem pripravimo nadev.

Za nadev:

Priprava:

Mandeljne in sladkor v kozici z debelim dnom na zmernem ognju pražimo, da porumenijo, nato odstavimo in pustimo na toplem. Maslo, rumenjake in sladkor umešamo in hkrati dodamo sneg in polovico popraženih mandeljnov. Drugo polovico pozneje potresemo po nadevu.

Testo zvaljamo na centimeter debelo. Namažemo ga z nadevom (zgoraj pustimo približno 2 cm debel rob) in nadev potresemo z drugo polovico mletih mandeljnov. Potico tesno zvijemo in damo v pekač. Večkrat jo prebodemo do dna pekača in pustimo vzhajati dobro uro. Znova jo prepikamo (da v potici ne bo lukenj) in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Če potica med peko prehitro postane pretemna, jo lahko pokrijemo s peki papirjem.