ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Malo eksotike - riba po karibsko

Tina Lucu, 08.07.2020 12:00:02

★★★ REVIJA LIZA MAJA ★★★

Delite na:
Malo eksotike - riba po karibsko
Riba po karibsko splet
Zakaj ne bi svojemu kulinaričnemu znanju dodali malo eksotike? V reviji Liza Maja lahko najdete kar nekaj receptov iz tropskih dežel. Tokrat smo izbrali recept za pripravo rib na karibski način. Izbiro rib prepuščamo vam, ostalih sestavin pa verjetno ne bo težko dobiti.
Za 4 osebe potrebujete:
4 ribe (po 300 g)
100 ml kisa
2 žlički soli
2 žlički sveže mletega popra
200 ml olja
3 stroke česna
1 paličico cimeta

2 rdeči čebuli
3 pekoče čilije
10 g pimentovih zrn
200 ml belega vinskega kisa
1 V čisto kuhinjsko korito zlijte približno 3 litre vode, dodajte kis in v tekočini dobro operite očiščene ribe (prej odstranite tudi luske). Ribe vzemite iz korita in vanje z ostrim nožem večkrat zarežite v hrbtni del.

2 Zmešajte sol in poper ter z mešanico natrite ribe od zunaj in znotraj. Olje zlijte v globoko ponev, ga segrejte in v njem ocvrite ribe. Po nekaj minutah dodajte 2 olupljena stroka česna in cimet ter ribo cvrite, dokler ni hrustljava. Ko zadiši česen, ga odstranite iz olja skupaj s cimetom. Ribe odcedite na papirnati brisači in jih shranite na toplem.

3 Olupite čebulo, jo zrežite na obročke, olupljen česen pa zrežite na rezine. Očiščene čilije zrežite na obročke. Čebulo in čili stresite na olje, na katerem ste prej cvrli ribo. Dodajte piment in vse skupaj cvrite pol minute. Dodajte česen in kis ter vse skupaj pustite lahno vreti 2 minuti na nizki temperaturi.

4 Ribe porazdelite po globokem pekaču, jih prelijte z marinado in jih pustite stati na toplem 5 minut. Nato jih porazdelite po krožnikih in postrezite z rižem.
Še več eksotičnih receptov lahko najdete v