900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Malce drugače: rižota s prekajeno postrvjo

V. S., Maja, 18.02.2019 11:01:58

To je vrhunski recept za rižoto s prekajeno postrvijo. Kaj pa, če jo pripravite danes za kosilo?

Delite na:
Malce drugače: rižota s prekajeno postrvjo
Rižota s prekajeno postrvijo Dreamstime

Rižota s prekajeno postrvjo 

Sestavine za 2 osebi:
1 manjša čebula
1 žlica oljčnega olja
200 g riža za rižoto
750 ml vroče zelenjavne osnove
150 g prekajene postrvi
50 g sira maskarpone
naribana lupinica 1 limone
1 žlička limoninega soka
manjši šopek drobnjaka

Priprava:
Čebulo na drobno sesekljajte. 100 g postrvi očistite in narežite na manjše koščke, preostalo pa narežite na rezine. Drobnjak na drobno sesekljajte.

V ponvi segrejte olje in na njem do mehkega podušite čebulo. Dodajte riž in ga med mešanjem steklasto prepražite. Nato prilijte tretjino vroče osnove in mešajte, dokler se vsa ne absorbira. Nato prilijte polovico preostale osnove in znova mešajte, da se absorbira.

Na koncu dodajte preostalo osnovo in mešajte, da rižota postane kremasta in riž kuhan toliko, da je še čvrst pod zobmi. Rižoto odstavite, umešajte koščke postrvi, limonino lupinico, večino drobnjaka in po okusu začinite s soljo in poprom. Rižoto pustite stati 5 minut, nato jo osvežite z žličko limoninega soka, potresite s preostalim drobnjakom in okrasite z rezinami postrvi.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.