mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Kulinarika

Mala sladka lakota: rjavčki z oreščki in višnjami

M. S., revija Maja, 18.03.2018 13:00:48

Včasih je dovolj že en grižljaj, da potešimo sladko lakoto, ki se nam začne oglašati tam enkrat popoldne.

Delite na:
Mala sladka lakota: rjavčki z oreščki in višnjami
Rjavčki z oreščki in višnjami revija Maja

Rjavčki z oreščki in višnjami


Sestavine za 20 koščkov:
100 g mešanih oreščkov (npr, orehi, mandlji, indijski oreščki)
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
100 g masla z manj maščobe
70 g sladkorja
1 ščepec soli
3 jajca
150 g vloženih višenj


100 g moke
1,5 žličke pecilnega praška
100 g temne čokolade za preliv

Priprava:
1. Čokolado in oreščke na grobo sesekljamo. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico.
2. Maslo, sladkor, vaniljino sredico in ščepec soli kremasto stepemo. Počasi vmešamo jajca in stopljeno čokolado.
3. Višnje odcedimo in osušimo s papirnato brisačo. Dodamo jih jajčno-čokoladni zmesi in vmešamo še dve tretjini oreščkov.
4. Moko in pecilni prašek zmešamo in stresemo k testu. Vlijemo ga v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in pečemo pol ure na 175 stopinjah.
5. Ko se pečen kolač rahlo ohladi, ga zvrnemo iz pekača. Medtem pripravimo preliv - stopimo čokolado in jo prelijemo prek kolača. Ko se ohladi, ga narežemo na 20 kock in potresemo s preostalimi oreščki.

Preberite tudi: Prigrizki, ki kurijo maščobo. Kliknite TUKAJ!