alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

Kulinarika

Mala sladka lakota: rjavčki z oreščki in višnjami

M. S., revija Maja, 18.03.2018 13:00:48

Včasih je dovolj že en grižljaj, da potešimo sladko lakoto, ki se nam začne oglašati tam enkrat popoldne.

Delite na:
Mala sladka lakota: rjavčki z oreščki in višnjami
Rjavčki z oreščki in višnjami revija Maja

Rjavčki z oreščki in višnjami


Sestavine za 20 koščkov:
100 g mešanih oreščkov (npr, orehi, mandlji, indijski oreščki)
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
100 g masla z manj maščobe
70 g sladkorja
1 ščepec soli
3 jajca
150 g vloženih višenj
100 g moke
1,5 žličke pecilnega praška
100 g temne čokolade za preliv

Priprava:
1. Čokolado in oreščke na grobo sesekljamo. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico.
2. Maslo, sladkor, vaniljino sredico in ščepec soli kremasto stepemo. Počasi vmešamo jajca in stopljeno čokolado.
3. Višnje odcedimo in osušimo s papirnato brisačo. Dodamo jih jajčno-čokoladni zmesi in vmešamo še dve tretjini oreščkov.
4. Moko in pecilni prašek zmešamo in stresemo k testu. Vlijemo ga v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in pečemo pol ure na 175 stopinjah.
5. Ko se pečen kolač rahlo ohladi, ga zvrnemo iz pekača. Medtem pripravimo preliv - stopimo čokolado in jo prelijemo prek kolača. Ko se ohladi, ga narežemo na 20 kock in potresemo s preostalimi oreščki.

Preberite tudi: Prigrizki, ki kurijo maščobo. Kliknite TUKAJ!