GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Ščepec eksotike v domači kuhinji: kosilo iz voka

M. S., Maja, 24.05.2018 11:01:06

Če bi radi nekaj eksotike vnesli tudi v svojo kuhinjo, naj bo naslednje kosilo pripravljeno v voku.

Delite na:
Ščepec eksotike v domači kuhinji: kosilo iz voka
Revija Maja

S piščancem

Sestavine za 2 osebi:

250 g piščančjega fileja
1 rdeč feferon
50 ml sojine omake
100 ml vode
1 žlička škroba
1 korenček
1 rumena paprika
2 mladi čebuli
100 g mladega graha v strokih
20 g ingverja
2 žlici olja
6 vejic peteršilja
poper
100 g rjavega riža

Priprava:

1. Meso narežemo na trakove. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Koščke zmešamo s sojino omako, vodo in škrobom. V to marinado položimo meso.

2. Korenje ostrgamo, papriki odstranimo semena. Vso zelenjavo - mlado čebulo, grah, korenje in papriko narežemo na trakove. Ingver ostrgamo in naribamo.

3. V voku segrejemo olje in popečemo meso z ingverjem. Po dveh do treh minutah praženja dodamo zelenjavo in zalijemo z marinado.

4. Popramo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Postrežemo s kuhanim rjavim rižem.

Preberite tudi: Pripravite slastno krompirjevo tortiljo. Kliknite TUKAJ!