Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Mafini s čokoladnimi kapljicami za sladkosnede

C. R., Maja, 20.03.2019 16:01:21

Najboljši so sveži, še rahlo topli.

Delite na:
Mafini s čokoladnimi kapljicami za sladkosnede
Mafin Dreamstime

Sestavine:

· 310 g pšenične moke
· 1 žlica pecilnega praška
· 1 žlička sode bikarbone
· ½ žličke soli
· 110 g masla (stopljeno in ohlajeno)
· 200 g sladkorja
· 2 jajci
· 245 g pinjenca
· 1 žlica vaniljine arome
· 300 g čokoladnih solzic

Priprava:

Pečico segrejte na 220 °C in v pekač za mafine vstavite papirnate modelčke (pekač namastite, če nimate modelčkov, lahko pa si pomagate s papirjem za peko, in sicer tako, da papir narežete na trakove in v vsako jamico vstavite dva trakova, pravokotno postavljena; tako boste mafine preprosto dvignili).

V posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, čokoladne solzice.

V drugi posodi z metlico zmešajte stopljeno maslo, sladkor, jajca, pinjenec in vaniljo. Postopoma dodajajte mešanico s suhimi sestavinami (pazite, da ne boste predolgo mešali, le toliko, da se sestavine med seboj lepo povežejo in navlažijo).

Maso vlijte v pripravljene modelčke (to boste najlažje naredili z žlico, ki se uporablja za izdelovanje sladolednih kepic). Modelčke napolnite do polovice, saj bo masa narasla.

Mafine pecite 5 minut pri 220 °C, nato temperaturo zmanjšajte na 190 °C in jih pecite še približno 13 minut.
Pustite, da se malo ohladijo (5–10 minut) in jih nato pustno dekorirajte.

Najboljši so sveži, še rahlo topli. Hranite jih v neprodušno zaprti posodi (3 dni). Dober tek!

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.