mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Postrezite s slastnim limoninim šarkljem z bezgovo glazuro

A. K., 07.07.2019 16:00:49

Za vas smo pripravili recept za slasten limonin šarkelj z bezgovo glazuro.

Delite na:
Postrezite s slastnim limoninim šarkljem z bezgovo glazuro
Limonin šarkelj z bezgovo glazuro Revija Maja

Limonin šarkelj z bezgovo glazuro

Sestavine za testo:
130 g mehkega masla
100 g sladkorja
vanilin sladkor
ščepec prave vanilje
7 jajc
4 žlice mleka
ščepec soli
½ naribane limonine lupinice
100 g moke
ščepec pecilnega praška
1 žlička gustina
50 g kandirane limonine lupine
70 g grobo narezanih orehov

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Maslo damo v posodo in z mešalnikom mešamo, dokler se ne speni. Počasi dodajamo sladkor in vaniljo, vanilin sladkor, rumenjake, mleko, sol in naribano limonino lupino. Dobro pomešamo. Nato rahlo vmešamo moko z pecilnim praškom in gustinom ter trd sneg iz beljakov. Na koncu dodamo orehe in kandirane limonine koščke.

Pečemo v (prej ogreti) pečici 30–40 minut pri 180 stopinjah. Ko šarkelj vzamemo iz pečice, ga v modlu ohlajamo 10 minut, nato ga prestavimo na mrežico in do konca ohladimo.

Preliv:
0,5 dcl bezgovega sirupa
sok pol limone
sladkor v prahu
1 žlica masla

Za preliv zmešamo limonin sok, bezgov sirup, maslo ter toliko sladkorja v prahu, da je preliv gosto tekoč. Po ohlajenem pecivu z žlico namažemo bezgov preliv in pustimo, da se strdi.

Objavljeno v reviji Maja št. 13, 21. 6. 2019.