profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

etna, vulkan, ognjenik, januar 2021 Svet24.si

VIDEO: Najaktivnejši evropski ognjenik je znova ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

Janez Janša Svet24.si

Janša napovedal, kdaj bo znano, kako dolgo bodo ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Izbiro Zavoda Iskreni je s podpisom potrdil Cigler...

Melania Trump in Jill Biden Odkrito.si

Melania ogorčila javnost. Nespoštljiva in ...

Vatroslav in Valentina Tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Družina Tijan se je povečala

Malo drugačna pizza

kl, 10.01.2021 10:20:00

Pizze lahko nadevamo z brezštevilnimi nadevi. Prav to je tisto, kar je pizzo, nekoč hrano revnih, naredilo tako priljubljeno.

Delite na:
Malo drugačna pizza
Pizza s komarčkom figami in lešniki splet

Tokrat vam recepta za testo ne bomo pridali, saj danes lahko že pripravljeno testo kupite v trgovini ali bližnji pizzeriji. Ponujamo pa vam samo eno od zanimivih idej za nadev.

Potrebujete:

1 večji gomolj komarčka/koromača

1/2 limone

1 jušno žlico olivnega olja

2 srednje veliki čebuli

1/4 čajne žličke komarčkovih zrn, zdrobljenih v možnarju

12 manjših fig, prerezanih na polovico

1,5 jušne žlice balzamičnega kisa

1 ščepec sladkorja

180 g gorgonzole zdrobljene na koščke

2 veliki žlici lešnikov, prepolovljenih in prepraženih

poper

Priprava:

Segrejte pečico in pripravite testo za pizzo. Na pekač položite polo peki papirja, nanj pa testo za pizzo. Lahko ga premažete z malo olivnega olja, da se vam ne posuši, medtem ko pripravljate nadev.

Razrežite gomolj komarčka na 4 dele in odstranite trde zunanje liste. Narežite gomolj na tanke lističe in jih položite v skledo z limoninim sokom, da ne porjavijo.

V ponvi segrejte olje, dodajte nasekljano čebulo in ščepec soli ter pražite na srednji temperaturi okoli 7 minut. Potem dodajte eno do dve žlici vode, popoprajte in pokrije ponev s pokrovom ter kuhajte še kakšnih 10 minut.

Dodajte skoraj ves komarčkek, zdrobljena semena in kuhajte še okoli 10 minut. Pri tem mešajte, dokler tekočina popolnoma ne izpari.

Nadev položite na testo za pizzo, potem po njem potrosite še ostanke svežega komarčka. Povrh razporedite fige, poškropite z balzamičnim kisom in potresite z malo sladkorja in popoprajte.

Tako obloženo pizzo postavite v segreto pečico in pecite okoli 8 do 12 minut oziroma dokler testo ne postane zlato rumeno-rjavo, fige pa karamelizirajo.

Nekje na polovici pečenja na pizzo nadrobite še gorgonzolo in pecite do konca. Preden postrežete posujte pizzo še s praženimi lešniki in sesekljanim zelenim delom komarčka.