burak 1-fahriye evcen Odkrito.si

Razkrito: znan je spol otroka Buraka Özçivita.

Laurie Softley Svet24.si

Poročena učiteljica glasbe seksala z dvema ...

duhovno srce Petisvet.si

Od jutri pričakujte nemogoče!

mercedes Svet24.si

Nekaj ur pred usodnim trkom je 31-letni Franjo ...

aljaz kate william Svet24.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

lasje, pričeska Najstnica.si

Ti izpadajo lasje?

franko kmetija Njena.si

Zakaj je Franko za drugo dvobojevalko izbral ...

Kulinarika

Kruh z rdečo peso, slanino in sirom

Revija Maja, 08.11.2018 16:01:38

Nikoli ni prepozno zamesiti svoj prvi hlebček, uživati v njegovem vonju in okusu ter to srečo deliti s svojimi najbližjimi.

Delite na:
Kruh z rdečo peso, slanino in sirom
Kruh s peso in sirom Revija Maja

Kruh z rdečo peso, slanino in sirom

Čas priprave: 110 min

Čas peke: 25 min

Sestavine za 4 osebe:
250 ml tople vode
1 žlička suhega kvasa
1 žlička sladkorja
500 g bele moke
½ žličke soli
1 žlička posušenega žajblja (po želji)
1 žlica olivnega olja
150 g kuhane rdeče pese
5 rezin prekajene slanine
80 g zrelega sira čedar

Preberite tudi: Jabolčni piškoti za sladkosnede.

Priprava:

1. V skodelici zmešamo vodo s kvasom in sladkorjem. Počakamo od 5 do 10 minut, da se kvas aktivira in vzhaja. Medtem ukašimo rdečo peso in naribamo sir.

2. V večjo posodo stresemo moko, v njeno sredino pa damo sol, posušen žajbelj in olivno olje.

3. Prilijemo kvasec, vmešamo rdečo peso ter gnetemo 10 minut. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in odložimo na toplo, da vzhaja približno eno uro oziroma toliko časa, da podvoji velikost.

4. Medtem prepražimo sesekljano slanino. Odložimo in počakamo, da se ohladi.

5. Testo na pomokani površini razvaljamo v velik pravokotnik. Potresemo ga s slanino in sirom ter zvijemo v rulado.

6. Zvitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pustimo 20 minut, da še enkrat vzhaja. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

7. Ko kruh drugič vzhaja, ga v pečici pečemo 25 minut. Postrežemo še toplega z veliko masla.

Nasvet

Za vegetarijansko različico kruha uporabimo namesto slanine tri žlice bučnih semen.

Ideja

Kruh je pečen, ko votlo zadoni, ko po njem potrkamo.

Objavljeno v reviji Maja št. 22, 26. 10. 2018.